Ko-zavisnost (zavisnost od odnosa) – video program

Ne živite život posvećen rešavanju tuđih problema

Ovaj program vam može biti koristan ako se često osećate odgovornima za druge ljude i njihove izbore, odluke, ponašanja, potrebe, želje, osećanja... Istovremeno možda teško prepoznajete šta vi želite ili šta vam je potrebno ili to ne tražite direktno. Ako vam je teško da postavite granice i kažete – ne, pokušavate da zadovoljite druge umesto sebe. Možda se često osećate ljuto – a plašite se da to pokažete, povređeno i uplašeno, nedovoljno cenjeno i iskorišćeno, depresivno i bespomoćno ili beznadežno, sebe često krivite i verujete da morate biti savršeni da bi vas voleli i prihvatali. Ako imate strah od odbacivanja i drugi su vam centar života, verujete lažima, izbegavate konflikte, trpite sve i svašta u ime ljubavi.

Kozavisnost-video
Ko-zavisnici u progresivnoj fazi mogu postati depresivni, izolovati se, potpuno izgubiti dnevnu rutinu i strukturu, zanemarivati obaveze, osećati se beznadežno, hronično iscrpljeno. Mogu postati nasilni, ozbiljnije emocionalno, mentalno ili fizički bolesni, razviti poremećaj ishrane ili zavisnost od droge ili alkohola.

"Ko-zavisnost - kako se osloboditi zavisnosti od odnosa"

60min

Po ceni manjoj od cene jedne sesije!

ZA SAMO €29

Dr Aleksandra Bubera i Aleksandra Simendić će vam u ovom videu odgovoriti na neka od pitanja oko kojih se možda mučite:

  • Da li je ovo neki poremećaj?
  • Da li zbog drugih mogu da poludim?
  • Zašto me privlače egocentrične osobe?
  • Kako to da se često osećam kao žrtva a samo želim nekom da pomognem?
  • Zašto toliko brinem da će me drugi napustiti?
  • Zašto uporno ostajem u vezi u kojoj mi nije dobro?
  • Kako da postignem da sve bude pod kontrolom i da li je to neophodno?

Pored toga, pomoći će vam da prođete prvi korak koji je često i najteži – priznati sebi da stvari ne idu baš najbolje, da gubimo kontrolu i da imamo problem. Nakon suočavanja, dobićete jasne smernice koje lične kapacitete je potrebno da razvijate i na koje načine to možete učiniti. Kroz pojedine praktične vežbe i sugestije napravićete početak promena. Svetlo kojim ste osvetljavali tuđe puteve usmerićete na svoj lični put rasta i razvoja, što je neophodno da biste sa drugima gradili zdrave i funkcionalne bliske odnose.

Iskustva nekih od naših klijenata koji su od kozavisnosti stigli do zdravih odnosa:

"Osećam se kao da sam izašla iz nekog zatvora. Najvažnije mi je što sam shvatila kako sam sama pravila zatvor u koji sam sebe zarobila, a verovala sam da su me drugi tamo smestili. Sada preuzimam odgovornost za sebe a drugima ostavljam da se snađu kako znaju i umeju. I uživam! I radujem se! Više se smejem i manje brinem. Lakše mi je da se istinski povežem sa ljudima jer ne strahujem stalno da li će me napustiti. Kakvo olakšanje!" - A.P.
"Nikada nisam verovala da ću se u ljubavnom odnosu osećati slobodno i bez pritiska oko toga šta sve moram da uradim i kakva bih trebala da budem. Naučila sam kako da taj pritisak u svojoj glavi smanjim i kontrolišem i od tada nemam prisilu da kontrolišem da sve oko mene bude savršeno. Ispostavilo se da je to mnogo lakša stvar i da tako trošim manje energije. Sada mi je nekako lepo i opušteno da budem sa nekim a da znam da ništa ne moram!" - M.V.
"Od kada sam počela da se ljutim, mnogo lakše rešavam probleme! Umem da prepoznam svoja osećanja i sada znam zašto su mi ona važna i kako njima da upravljam, više se ne osećam da me preplavljuju. Što je najvažnije – imam samopouzdanja i verujem da ću uvek moći na sebe da se oslonim." - B.R.
"Žao mi je što sam toliko dugo čekao da počnem da poštujem sebe. Imao sam utisak da ne smem da napravim pogrešan potez, da sam stalno pod prismotrom, da će me napustiti ako ne bude bila zadovoljna onim što joj pružim. Osećao sam konstantnu napetost i strah da ću se razboleti ako se nešto ne promeni. Kroz terapiju smo naučili kako da se kvalitetno volimo i provodimo život zajedno. Shvatio sam da ako volim i uvažavam sebe – tada mogu da volim i druge." - J.Ć.
Napomena: Uplate se primaju putem PayPal-a. Ne morate imati registrovan nalog na PayPal-u, dovoljno je da imate važeću platnu karticu. Kliknite ovde za uputstvo. Ukoliko imate problem sa ovim načinom plaćanja, kontaktirajte nas kako bismo zajedno našli drugu opciju koja će Vam više odgovarati.
[mc4wp_form id="2524"]