12/08/2016

Psihoterapija iz udobnosti Vašeg doma


Online psihoterapijaNapredak i široka raspostranjenost informaciono-komunikacionih tehnologija, te dostupnost i velike brzine Internet konekcija, dovele su neminovno i do
evolucije u načinu pružanja psihoterapije te je ona je danas već postala uobičajena u online formi.

Osnovna prednost online psihoterapije se ogleda u tome što korisnicima omogućava razgovor sa svojim psihoterapeutom iz udobnosti svog doma. Pored toga, ovaj vid psihoterapije štedi vreme i korisniku i psihoterapeutu jer nema potrebe za odlaskom u ordinaciju. Izbegavanje susreta sa ostalim klijentima u čekaonici psihoterapeuta i mogućnost potpune anonimnosti su takođe značajni faktori koji mogu dodatno motivisati korisnika da se odluči na ovaj vid psihoterapije ili na psihoterpaiju uopšte.Online psihoterapija

Za korisnike koji žive u manjim mestima, gde uopšte nema psihoterapeuta, ovo je idealan način da dođu do psihoterapije. Svakako ne treba zaboraviti ni na telesno hendikepirana lica kojima svaki izlazak iz stambenog prostora pričinjava teškoću. Njima je upravo online psihoterapija najprihvatljiviji način da dođu do psihološke pomoći.

Posebnu vrednost online psihoterapija pruža emigrantima, pripadnicima dijaspore, kojima omogućava da vrlo lako i brzo dođu do psihoterapije na maternjem jeziku i po pristupačnijoj ceni, koja je najčešće daleko niža od one za koju se ista ta usluga pruža u zemljama u koje su emigrirali.

Platforma Psihoterapija ONLINE, sarađujući sa više psihoterapeuta, pored svega navedenog, pruža i mogućnost izbora psihoterapeuta, koji praktikuju različite pravce i orjentisani su ka rešavanju različitih psiholoških problema.