Zlatka Markov

Prim. mr sci med. dr Zlatka Markov je specijalista opšte medicine sa bogatim, 31-godišnjim radnim iskustvom sa pacijentima, sertifikovani TA savetnik i sertifikovani trener za asertivnu komunikaciju. Pored bogate lekarske prakse i iskustva i značajnog psihološko savetodavnog rada bavi se mentorskim i naučno - istraživačkim radom. Za svoj dugogodišnji rad je dobila mnogobrojne nagrade i prestižna priznanja od kojih izdvaja, godišnju nagradu Srpskog lekarskog društva za organizaciju zdravstvene službe 2009. godine i nagradu “Dr Dane Žigić” za ostvarene rezultate u stručnom radu i naučnom istraživanju u oblasti medicinske nauke i prakse, 2017.godine,

Kao gost predavač je predavala na Medicinskom fakultetu u Beogradu, Novom Sadu i na TIMS-u. Održala je i mnogobrojna predavanja po pozivu: u Ljubljani (“Vreme je važan životni resurs”), u Beogradu (“Savremeni koncept stresa”), na Zlatiboru (“Koncept dobre smrti”), u Bačkoj Topoli (“Asertivnost stil dobre komunikacije koja podrazumeva samopoštovanje i poštovanje drugih“), u Novom Sadu, Somboru, Rumi, Bečićima i drugim gradovima. Kreirala je i održala mnogobrojne radionice i treninge na teme: samopoštovanja i samopouzdanja, asertivne komunikacije, celovitog koncepta zdravlja, savremenog koncepta stresa i sindroma izgaranja (burnout) i dr. Bila je autor i realizator više edukativnih programa koji su akreditovani od strane Zdravstvenog saveta Republike Srbije. Član je međunarodnih udruženja ITAA, EURACT-a и WONCA-e.

Cilj rada sa klijentima joj je da klijenti osveste činjenice: da postoji mogućnost otvoranja puta ka novim prostorima u svom životu, da samonametnuta ograničenja u životu i naučeni štetni obrasci ponašanja nas često čine “slepim“ za rešavanje problema. U svom radu posebno ističe važnost saznanja, da prosperitet znači živeti u kontaktu sa sopstvenim resursima, jer su oni vrsta energije koja nas pokreće (resursi mogu biti naše sposobnosti, osobine, talenti, znanja, ideje, vizije, kontakti, dobro zdravlje, novac i druga materijalna dobra, značajne osobe u našem životu...).

Kroz kombinovane tehnike rada, koristeći sva svoja znanja, iskustva i stečene veštine pomaže klijentima da reše razne probleme: nizak nivo samopoštovanja i samopouzdanja, teškoće u komunikaciji, otežano funkcionisanje u zahtevnim i stresnim situacijama, sindrom izgaranja na poslu, psihosomatske bolesti, suočavanje sa gubitkom, anksioznost, loše upravljanje vremenom i dr.

Psihosavetodavni rad sprovodi sa odraslima, parovima, i grupama.

Moto u radu sa klijentima je: Ko želi da ostvari promenu u svom životu nađe način, a ko ne želi nađe izgovor.

Zagovornik je celoživtnog učenja, rasta i razvoja.

ZAKAŽITE TERMIN