Maja Vučković

Maja Vučković, doktor medicine, psihoterapeut sa nacionalnom licencom (OLI psihodinamski integrativni metod), life coach sa nacionalnom i evropskom licencom. Od 2003. godine radi kao medicinski savetnik u oblasti medicinske industrije i kliničkih istraživanja. Pohađala Cambridge Business Academy, odsek za Menadžment ljudskih resursa. Sertifikovani je trener za prevazilaženje anksioznosti i panike; instruktor asertivne komunikacije; u edukaciji iz Eriksonove hipnoterapije.

Jedan je od edukatora u O.L.I. centru za integrativnu psihodinamsku psihoterapiju, savetovanje i koučing gde učestvuje u edukacijama budućih psihoterapeuta, savetnika i koučeva.

Autor je i realizator nekoliko akreditovanih trening programa: OLI psihodinamski asertivni trening, instruktorski i iskustveni kurs, Veštine jasne i uverljive prezentacije, stil i presonalni marketing. Treninzi se održavaju u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Podpredsednik je Evropskog saveta za koučing i mentorstvo, ogranak u Srbiji (European Mentoring and Coaching Council Serbia), organizacije koja se prevashodno bavi poslovnim koučingom.

Svoje bogato radno iskustvo u okviru velike strane korporacije, koristi u radu sa firmama i pojedincima na planiranju i unapređenju karijere i ličnog razvoja, usavršavanju poslovnih veština i razvoju emotivnih kompetenci srednjih i top menadžera, kao i veliki broj različitih treninga za zaposlene. Kao koautor i voditelj, učestvovala u emisiji „Kauč“ koja se bavila temama iz oblasti psihoterapije i koučinga.

U oblasti individualnog savetovanja, psihoterapije i koučinga, kao spoj medicine i psihologije, najviše se bavi health coaching-om (zdravstvenim koučingom koji je usmeren ka očuvanju i unapređenju fizičkog i mentalnog zdravlja, zdravim stilovima života i navikama, boljem razumevanju svog zdravstvenog problema i načinima kako ga prevazići); resilience coaching-om (koučing usmeren ka unapređenju psihološke otpornosti i izdržljivosti; veštine upravljanja stresom i efikasnijeg savladavanja životnih problema), business coaching-om (individualno savetovanje i grupni treninzi za menadžere i zaposlene), partnerski koučing i savetovanje, seksualne disfunkcije i seksualna asertivnost, anksiozna stanja i napadi panike, asertivna komunikacija, psihosomatski poremećaji i psihoimuno onkologija (psihoterapijska pomoć i podrška pacijentima obolelim od onkoloških i drugih bolesti). Prirodna medicina je jedno od polja interesovanja.

ZAKAŽITE TERMIN