Irena Šimić

Irena Šimić je diplomirana geštalt psihoterapeutkinja (Evropski akreditovan psihoterapijski trening institut EAPTI-SEB). Osnovno obrazovanje (master diplomu) stekla je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na katedri za istoriju umetnosti, a znanje iz primenjene i kliničke psihologije na propedevtici na Fakultetu za medije i komunikacije, Univerziteta Singidunum u Beogradu.

Aktivno se bavi individualnom i partnerskom psihoterapijom u radu sa klijentima iz Srbije i inostranstva od 2017. godine. Radi sa klijentima uživo i online, na srpskom i na engleskom jeziku.
Najviše iskustva ima u radu sa klijentima koji se žale na iskustva depresije, anksioznosti, panične napade, socijalnu fobiju, disfunkcionalne porodične i partnerske odnose, impulsivnost, stid i krivicu.

Ima mnogo terapijskog iskustva u radu sa LGBT osobama.

Način rada: “Svoju zainteresovanost, pažnju, simpatiju i stečena znanja o psihološkim procesima stavljam na raspolaganje svojim klijentima. Moja želja je da im obezbedim podržavajući, hranljiv i bezbedan odnos u kome se neće plašiti ili stideti da se pokažu. Verujem da ako mi dopuste da ih upoznam, da će bolje upoznati sami sebe. Svesnost o tome ko je, šta su mu želje i potrebe, strahovi i ograničenja, omogućava klijentu da pravi informisanije izbore, da upotrebi svoje snage i da preuzme odgovornost za promene u svom životu. Cilj mi je da kroz odnos bezuslovnog prihvatanja, moji klijenti steknu nove veštine i znanja koja im pomažu da ostvare bliskost i stabilne odnose sa drugima; da izađu na kraj sa svakodnevnim i vanrednim stresom; da kontrolišu impulse i razumeju emocije; da lakše prolaze kroz životne krize; da bolje podnose gubitke i još mnogo toga.

Prevazilaženje spoljašnjih i unutrašnjih ograničenja na putu rasta i razvoja, ne znači jednostavno savladavanje prepreka i neprestano napredovanje, već pre svega prihvatanje onoga što jeste -
onoga ko jesi. Dobar život je put, a ne odredište. Biće mi čast i zadovoljstvo da vam budem oslonac na tom putu.”

ZAKAŽITE TERMIN